Köket

Vi lagar vår egen mat på Apelsinens förskola vilket är väldigt uppskattat av både barn och vuxna. Köket serverar god husmanskost som utgår ifrån barnens smak, önskemål och behov. Målsättningen är att tillaga all mat som serveras från grunden med råvaror anpassade efter säsongen. Vi har riktlinjer att följa utifrån dokumentet ”Bra mat i Förskolan".

Vår kock köper in fågel och kött som är producerat i Sverige. Fisken som köps in är MCS märkt. Vi köper även in kravodlad mjölk, yoghurt, druvor och bananer. Vi utvecklar hela tiden tankarna kring hur vi kan köpa in mer ekologiskt och närproducerat. Målsättningen är också att variera maträtterna under veckan därför serveras det alltid minst en fiskrätt och någon vegetarisk rätt varje vecka. Det serveras alltid grönsaker till varje måltid.

Pedagogisk verksamhet
I förskolans uppdrag ingår att utveckla barnets eget kulturskapande samt att överföra värden, traditioner, historia och kultur från en generation till nästa. Förskolan arbetar medvetet med att upprätthålla vissa traditioner. Genom matlagning, gemensamma måltider, dans och lekar förstärks traditionens innebörd.

Under året lagas mat från de länder som finns representerade bland barnen på förskolan. De äldre barnen på förskolan erbjuds också möjlighet att delta i tillagningen av maten.

Specialkost
För de barn som har allergier eller av andra anledningar inte äter all kost lagas specialkost.

undefined undefined

Smaklig måltid!